Blog

BME St building

Túl az első “Nulladik nap” elnevezésű programon

Múlt pénteken sikeresen elrajtolt a BME lean szakmérnöki és specialista képzésének immáron hetedik, rekordlétszámú évfolyama.

A tanévet hagyományteremtő céllal egy olyan programmal indítottuk, amelyen bemutatkoztak a főbb tárgyak tanárai és gyakorlatvezetői is. A hallgatók első kézből kaptak hasznos információkat a képzésre vonatkozóan, mely már itt, a képzés elején rávilágított az egyes tárgyak közötti szinergiákra.

Szabadtéri játékokkal segítettük, hogy a hallgatók kötetlenebb formában ismerkedhessenek egymással és gyakorlatvezetőikkel, és már az első nap megteremtette számukra annak lehetőségét, hogy kapcsolatépítés induljon. A jó hangulatú játék során mindenki elmondhatta, hogy milyen szakterületről vagy az ország melyik részéről érkezett.
Egyedülálló kezdeményezés keretében a hallgatók arra is lehetőséget kaptak, hogy megfogalmazzák a képzéssel szembeni elvárásaikat.
Az ezt követő beiratkozás és ebéd után azzal leptük meg az új hallgatókat, hogy a 2020/21-es tanévben végzett és kitüntetéses diplomát szerzett két hallgatónk is beszámolt a leendő kollégáknak a képzéssel kapcsolatos tapasztalatokról és bemutatták a szakdolgozatukat is.
Sőt arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy nyíltan és kötetlenül beszélgethessenek egymás között a képzésről, kizárva a kíváncsi oktatói füleket.

A napot Bóna Tanár Úr zárta, a logisztikai rendszerekbe történő bevezetéssel.
Az első nap fáradalmait kipihenve, szombaton újult erővel érkeztek a hallgatók és elmerültek a lean alaptémáiban, szemléletében és megismerhettek néhány hasznos eszközt is.

Ezzel kezdetét vette az elmélyült munka is.
Legközelebbi alkalommal is sok érdekes téma várja majd a hallgatókat, mint például az üzemszervezéstani alapok, az egységrakomány képzés, a Jidoka vagy a Poka-yoke témakörei.

Bereczki Gábor

lean tanácsadó és tanár

 

Share this post