BME | Lean szakmérnök és specialista képzés

BME lean beszámoló: Egy korábbi hallgató immáron témavezető tanárként osztja meg a tapasztalatait
Közzétéve: 2022.07.15.
Egy számomra különleges évet zártunk a BME lean folyamatfejlesztő képzésén. Egykor itt végeztem magam is, aztán óraadói meghívást kaptam, és ebben a tanévben témavezető tanárként is kipróbálhattam magam. Talán nem egyoldalú részemről, ha azt írom, hogy a hallgatókkal együtt élveztük azt, ahogyan egy vállalati igényből, egy saját ötletből egyre inkább kirajzolódott a szakdolgozat témája.
A képzés része egy jól kidolgozott folyamat, amely végigviszi a hallgatókat a témaválasztás után a szakdolgozat írás minden fázisán, egészen az államvizsgáig, ahol azt meg kell védeni. Ezeknek az un. mérföldköveknek a teljesítéséhez minden esetben segítenek a témavezetők. Ez a támogatás volt az én szerepem is, aminek minden perce izgalmas és tanulságos volt. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert motivált hallgatókkal közösen ötletelő, igényes alkotómunkát tudtunk végezni.
Mindenki sikeresen teljesítette a szakdolgozat védését, és nagyszerű eredmények születtek. A következő hetekben bemutatjuk azokat a dolgozatokat, amelyek az idei évben készültek itt a képzés alatt. Elsőként egy autóipar részére készülő alkatrészgyártási folyamat fejlesztéséről szóló szakdolgozatba engedünk röviden betekintést. Érdemes hetente visszanézni ide, a képzés oldalára, hogy megismerhessék, milyen változatos témákban tud segíteni a lean, a folyamatfejlesztés, a BME képzése, a megszerzett tudás.