BME | Lean szakmérnök és specialista képzés

Túl az első “Nulladik nap” elnevezésű programon
Közzétéve: 2022.09.24.
A tanévet hagyományteremtő céllal egy olyan programmal indítottuk, amelyen bemutatkoztak a főbb tárgyak tanárai és gyakorlatvezetői is. A hallgatók első kézből kaptak hasznos információkat a képzésre vonatkozóan, mely már itt, a képzés elején rávilágított az egyes tárgyak közötti szinergiákra.
Szabadtéri játékokkal segítettük, hogy a hallgatók kötetlenebb formában ismerkedhessenek egymással és gyakorlatvezetőikkel, és már az első nap megteremtette számukra annak lehetőségét, hogy kapcsolatépítés induljon. A jó hangulatú játék során mindenki elmondhatta, hogy milyen szakterületről vagy az ország melyik részéről érkezett. Egyedülálló kezdeményezés keretében a hallgatók arra is lehetőséget kaptak, hogy megfogalmazzák a képzéssel szembeni elvárásaikat. Az ezt követő beiratkozás és ebéd után azzal leptük meg az új hallgatókat, hogy a 2020/21-es tanévben végzett és kitüntetéses diplomát szerzett két hallgatónk is beszámolt a leendő kollégáknak a képzéssel kapcsolatos tapasztalatokról és bemutatták a szakdolgozatukat is. Sőt arra is lehetőséget biztosítottunk, hogy nyíltan és kötetlenül beszélgethessenek egymás között a képzésről, kizárva a kíváncsi oktatói füleket.
A napot Bóna Tanár Úr zárta, a logisztikai rendszerekbe történő bevezetéssel. Az első nap fáradalmait kipihenve, szombaton újult erővel érkeztek a hallgatók és elmerültek a lean alaptémáiban, szemléletében és megismerhettek néhány hasznos eszközt is.
Ezzel kezdetét vette az elmélyült munka is. Legközelebbi alkalommal is sok érdekes téma várja majd a hallgatókat, mint például az üzemszervezéstani alapok, az egységrakomány képzés, a Jidoka vagy a Poka-yoke témakörei.